Only Float

Only Float

Je allerliefste, schattige dreumes krijgt een speciale drijfband en mag dan vrij bewegen en/of lekker dobberen in het warme water van het speciaal aangepaste privé babybubbelbad. Zalig relaxen! Even aan alles gewoon worden en dan gaan de bubbeltjes en gekleurde lampjes aan en wordt het nog plezanter. De "Only Float" hydrotherapiesessie biedt een heleboel voordelen. Dit intieme moment versterkt de band tussen ouder(s) en kindje. Hydrotherapie bevordert ook de ontwikkeling van je baby.

Floaten is geschikt voor baby's van 2 weken tot 8 à 12 maanden (afhankelijk van de grootte van je baby).

Uit wat bestaat een privé "Only Float" sessie?

 • 30 minuten floaten in een privé babybubbelbad
 • Zuiver water zonder chloor of andere producten
 • Tijd in de baby spa ongeveer 45 minunten
 • Volledig privé, alleen jij en je baby
 • Inclusief zwemluier, babycape en handdoek

1. Aankomst en voorbereiding

Jullie worden 5 minuten voor de start van de sessie verwacht. Zo moet niemand (vooral je baby) zich onnodig haasten. 

Je kan je baby uitkleden op de verzorgingstafel. De speciale zwemluier (ongelukjes gebeuren...) ligt klaar en mag je je baby omdoen.

2. De Floating hydrotherapiesessie

En nu kan de fun beginnen! We gaan floaten. Je baby krijgt een speciale drijfband om, zodat zij/hij vrij kan bewegen in het aangename water. 

De "Only Float" hydrotherapiesessie vindt plaats in een eigen privé ruimte zodat jullie volledig kunnen genieten zonder andere prikkels uit de omgeving. Uiteraard worden jullie begeleid zodat alles leuk en veilig verloopt.

3. Klaar met floaten?

Na een twintigtal minuten is floating sessie afgelopen. Langer is meestal niet aan te raden. Je legt je baby terug op de verzorgingstafel. Vervolgens wikkel je je kindje in een warme, zachte babycape. 

Wensen jullie de floatingsessie nog extra ontspannend af te sluiten? Ga dan voor het 'Babyfloat & babymassage' arrangement. Je baby krijgt dan na de floating sessie nog een heerlijke ontspannen Shantala massage.

Wat zijn de voordelen van hydrotherapie voor je baby?

Hydrotherapie bevordert zowel de emotionele als de lichamelijke ontwikkeling van je baby.
Dit zijn enkele voordelen op een rij:

 • Hydrotherapie verbetert het evenwicht en de coördinatie. Op langere termijn zal dit helpen bij het kruipen en de eerste stapjes. Het is ook een eerste kennismaking met zwemmen.
 • Het warme water werkt kalmerend en het is bevorderend voor het slaapritme. Slaapstoornissen zullen afnemen.
 • De tegendruk van het water heeft een positief effect op de spijsvertering. Een floatingsessie verlicht de pijn van krampjes.
 • Een floatingsessie is een lichte training die helpt bij het versterken van het hart en de longen. Floating stimuleert ook de ontwikkeling van de spieren en de botten.
 • Het vrij bewegen in het water ondersteunt de ontwikkeling van de hersenen.
 • Een floatingsessie versterkt de verbondenheid tussen ouder en baby.

Hydrotherapie is dus bevorderlijk voor baby's mentale en motorische ontwikkeling. Gedurende de sessies leren de baby's op hun eigen ritme terwijl ze zich vermaken. Wil je graag een floatingsessie met je baby uitproberen? Reserveer dan snel een "Only Float" relaxmoment bij Akwa Bebe!

Nog wat praktische info

Er zijn een paar punten om rekening mee te houden om het meeste uit de floatingsessie te halen:

Kom een vijftal minuutjes voor de start van de sessie. Zo kan deze van start gaan en zal iedereen het meest genieten. Als u 10 minuten of langer later bent, kan het zijn dat de afspraak niet kan doorgaan. Een floatingsessie is zowel voor jou als je baby een moment van wellness. Neem hiervoor de tijd.

Geef je baby thuis nog te eten. Wij raden aan om je baby een uur (niet langer) van te voren nog voor het laatst te voeden. Een baby met een knorrende maag zal zich niet ontspannen.

Zorg er ook voor dat je baby voldoende heeft geslapen. Een floatingsessie kost veel energie. Met voldoende slaap kan je baby het floaten het langst volhouden.

Stel je baby voor de de floatingsessie niet te veel bloot aan andere prikkels. Doe juist voor de sessie geen andere activiteiten. Hoe rustiger je baby vooraf, hoe meer hij/zij van de sessie zal genieten.

Foto's en video's maken mag! Plaats je deze foto's of video's op Facebook of Instagram dan vinden we het leuk als je @akwabebe in je bericht tagt. Neem echter nooit foto's of video's van andere baby's in de baby spa zonder toestemming.

Wij voorzien zwemluiers, handdoeken, badcape en massageolie. Best is om toch wat extra voeding mee te nemen. Na een sessie kan je baby wel wat honger hebben. Er is veel energie verbruikt!

Je kan met twee volwassenen (papa, mama, opa, meter, vriendin...) komen. Eén broertje of zusje mag ook  meekomen. Hij of zij mogen echter geen afleidende factor vormen.

Zoek je een origineel cadeau? Geef een cadeaubon van Baby Spa Akwa Bebe!