Baby Spa veel gestelde vragen

FAQ Baby Spa

Vanaf wanneer kan je baby naar de baby spa?

Vanaf 14 dagen. De navel moet wel volledig genezen zijn. Onze paketten zijn geschikt voor baby's tot ongeveer 12 maanden (afhankelijk van de grootte van je baby). Premature baby's zijn ook welkom vanaf 2 weken! De nekbanden sluiten voldoende aan op het nekje, dus dit kan volkomen veilig! Het is echter wel erg intens voor een prematuurtje, dus we adviseren steeds om zelf in te schatten of je kleintje het kan volhouden. Uiteraard moet dit altijd in overleg met ons en je kinderarts.

Tot welke leeftijd kan je baby naar de baby spa?

Tot ongeveer 12 maanden oud. 14 maanden is de uiterste grens. De grootte van je baby bepaalt meer of hij of zij nog naar de baby spa kan. Onze arrangementen met de nekband zijn geschikt voor kleintjes tot 8 maanden. Na 7 à 8 maanden wordt je baby te bedrijvig en te groot voor het babybadje en kan zij/hij gaan staan en zich afzetten op de bodem. Voor baby's van 8 tot 14 maanden hebben we een drijfharnas.

Voor peuters van 12 maanden tot +/- 3 jaar openen wij dit najaar een speciale kidsspa. Na die leeftijd (vanaf +/- 4 jaar) kunnen ze mee in de grote mensen privé sauna. Onze privé sauna Azur is perfect geschikt voor kinderen ondermeer omdat het binnenzwembad (30°C) een ondiep gedeelte heeft.

Wat is het beste moment/uur voor mijn baby om naar de baby spa te komen?

Tracht uw baby altijd (een beetje) te laten slapen voor u komt. Een sessie kost veel energie. Een uitgeruste baby zal veel meer plezier beleven aan haar/zijn baby spa sessie.

Met jonge baby's (tussen 2 en 8 weken) raden wij aan om in de ochtend te komen. Ze hebben immers de hele dag door nog veel prikkels te verwerken en daarom zijn de ochtenden optimaal. 

Als ouder ken je het ritme van je kindje echter het best.  Hou daar zo veel mogelijk rekening mee.

Kunnen we bij jullie gemakkelijk parkeren?

Je kan bij ons gewoon, gratis voor de deur in de straat (Sijsjeslaan) parkeren.

Mogen er extra mensen meekomen?

Per baby mogen maximaal twee bezoekers meekomen. Papa, mama, oma, bompa, meter, of zus zijn dus welkom. Het spreekt vanzelf dat rust centraal staat in een spa. 

Wat moeten we meebrengen?

Je dient enkel een schone luier mee te brengen en flesvoeding indien je baby flesvoeding krijgt.

Een zwemluier, massageolie en handdoeken krijg je ter beschikking en hoef je dus niet mee te brengen.

Om een gezonde omgeving te scheppen, wassen wij onze handdoeken met een hypoallergeen waspoeder en wordt er gemasseerd met een neutrale, biologische olie.

Wat als we te laat zijn?

Wees altijd op tijd voor de afspraak. Bij voorkeur ongeveer tien minuten vooraf. Het kan natuurlijk gebeuren dat u iets later dan gepland bent. Bel ons in dat geval zodat we op de hoogte zijn. Misschien kunnen we nog een beetje schuiven met onze planning.

Als je 15 minuten of meer vertraging hebt, kan de baby spa sessie meestal niet doorgaan. We hebben dan immers geen tijd meer voor je volledige sessie vanwege andere afspraken die nog in de agenda staan. Rust staat vanzelfsprekend voorop gedurende een baby spa sessie en dit is helaas niet meer mogelijk dat je veel te laat bent.

Hoe lang duurt een baby spa sessie?

Een sessie duurt ongeveer 45 tot 60 minuten, afhankelijk van het pakket dat je vooraf hebt gekozen. Je baby blijft ongeveer 20 minuten floaten, afhankelijk van hoe hij/zij reageert. Hoe vaker je baby komt, hoe langer hij/zij wil of kan floaten (tot maximaal 30 minuten). Het floaten wordt (optioneel) gevolgd door een shantala babymassage. Deze massage wordt uitgevoerd door een van de ouders (of begeleider) onder onze opvolging.

Moet onze baby van tevoren gegeten hebben?

Je baby mag geen honger hebben, anders verloopt de sessie niet goed. Je kindje verbruikt veel energie tijdens en hydrotherapiesessie! Wij raden je aan om je baby tot een uur van tevoren een papje of een flesje te geven. Bij borstvoeding is het beste om de baby een uur of een half uur voor de sessie even aan te leggen.

Wordt het water na elke sessie verschoond?

De baden zijn altijd gevuld met gezuiverd water, zonder chloor en op de correcte temperatuur (+/- 36°C). Na elke baby spa sessie worden de badjes altijd grondig gereinigd.

Wat als mij baby ziek is of koorts heeft?

Een baby met grieperige symptomen, hoest, koorts, infectie, enzovoort, kan niet naar de baby spa komen. Wanneer je kindje volledig is hersteld kan hij/zij trug genieten van baby spa sessie.

Mag mijn baby na een inenting naar de baby spa komen?

Een baby die net gevaccineerd is, mag 72 uur na de inenting niet komen floaten.

Zijn onze nekringen comfortabel en veilig?

Onze nekringen (drijfbanden) zijn goedgekeurd conform de Europese normen. Ze zijn vergelijkbaar met zwemvesten en zijn speciaal ontworpen voor gebruik met baby's. Ze zijn aangenaam en kunnen niet leeglopen en houden geen enkel gevaar in. Deze nekringen geven de baby totale bewegingsvrijheid in het water.

Wie masseert mijn baby?

Jij doet dat! We tonen je de bewegingen die je op je baby moet uitvoeren.

Het doel van de babymassage is naast de relaxatie, het versterken van de hechtingsband tussen ouder en baby.

Wanneer is het juiste moment om mijn baby te masseren?

Wij raden aan dat je baby in een " rustige staat van alertheid " verkeert om hem/haar te masseren, daarom vindt de inleiding tot de babymassage plaats na de hydrotherapiesessie. Hierdoor kan de baby alle stress en overtollige energie kwijt, zodat hij/zij rustig is en klaar voor de massage.

Uw baby oogt rustig, kijkt u aan, blijft graag stil liggen, heeft een open lichaamshouding of reikt naar u uit. Door de signalen van uw baby te leren (her)kennen, weet u wanneer het de juiste tijd is om dit thuis ook te doen en om de babymassage in uw dagelijkse routine in te voeren.