De Baby Spa: De beste relaxatie voor je baby (en ook voor jou)

22-02-2023

Gedurende negen maanden dobberde die kleine dreumes in mama's buik. Een baby spa brengt je baby dit veilige en vertrouwde gevoel terug. Zo kan hij/zij zich volledig ontspannen. Maar wat is nu een baby spa? En welke gunstige effecten brengt baby hydrotherapie? 

Wat is een baby spa?

Een baby spa is een privé wellness die zich speciaal richt op baby's.

In de baby spa kan je baby heerlijk floaten (dobberen) in een speciaal aangepast babybubbelbad, waarvan het water na iedere hydrotherapiesessie ververst wordt. Elke baby heeft een eigen bubbelbad.

Het water bevat geen toegevoegde middelen zoals bijvoorbeeld chloor en heeft de juiste temperatuur (+/- 36°C). Tijdens de hydrotherapie (het dobberen of floaten), blijft je baby drijven met behulp van een schuimrubberen zwemring die op een veilige en comfortabele manier om de nek zit.

Optioneel kan de hydrotherapiesessie aangevuld worden met een speciale babymassage. Tijdens deze workshop maak je kennis met massagetechnieken die je baby helpen om te ontspannen. Door het huid-op-huidcontact is dit een heel leuk moment voor zowel je kindje als voor jou. Je leert de massagetechnieken aan zodat je deze ook thuis kan toepassen.

Wat zijn de voordelen van de baby spa?

Een bezoek aan de baby spa is niet alleen een leuk uitstapje, het biedt onder andere ook volgende positieve effecten:

Hydrotherapie verlaagt stress en stimuleert de groei. 

Er is nog niet veel onderzoek gebeurd naar het effect van de baby spa maar wel naar de gevolgen van hydrotherapie bij premature baby's. Dit leert dat dit voor de nodige ontspanning zorgt en de ontwikkeling bevorderd.

De baby spa is een pauzeknop en een rustmoment.

De baby spa is een leuk genietmoment voor jou en je baby. In een baby spa heb je 100% tijd voor je kindje en word je niet gestoord. Je baby zien ontspannen in het water is ook voor jou een waar genotmoment. Zo komen jij en je baby volledig tot rust.

Babymassage verlaagt stress.

Is er tijd voor een massage voor of na de hydrotherapiesessie? Dan kan het huid-op-huidcontact tijdens de babymassage jullie band nog meer versterken. Tijdens de massage komt namelijk het hormoon oxytocine vrij. Dit gelukshormoon zorgt voor meer verbondenheid. Daartegenover staat dat er juist minder cortisol wordt aangemaakt. Dit leidt tot minder stress bij jou en je baby. Een zeer goede reden om de babymassage dus niet over te slaan!